Meerwerk

Wat is dat?

Heb jij een woning in nieuwbouwproject Heldersveld op het oog? Waarschijnlijk krijg je dan te maken met meerwerk. Op deze pagina leggen we je uit wat je hieronder kan verstaan en vertellen we je meer over de aandachtspunten.

Wat valt er onder meerwerk?

De vrij-op-naam prijzen voor de woningen op Heldersveld zijn exclusief meer- of minderwerk. De woningen worden opgeleverd als "basiswoning". Je kan je woning personaliseren naar jouw wensen. Hiervoor biedt de projectontwikkelaar samen met de aannemer meer- en minderwerk aan. Op deze lijst staan zaken die optioneel aan de woning kunnen worden aangepast. Bijvoorbeeld een aanbouw, garage of extra zonnepanelen. 

Daarnaast is de kans groot, dat je na oplevering zelf nog diverse zaken (in eigen beheer) wilt aanpakken al dan niet samen met externe partijen. Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van een keuken, het schilderwerk en de aanleg van tuin en bestrating.

Alle toevoegingen of veranderingen die je nog wilt (laten) uitvoeren, vallen onder het zogenoemde meerwerk. Zaken die je weg wilt laten, vallen onder de noemer minderwerk.

Kan je alles aanpassen?

Nee, je kan niet zomaar alles aan (laten) passen. Bepaalde zaken zijn vooraf vastgesteld. Denk aan de minimaal vereiste toepassingen op het gebied van duurzaamheid & energie. Ook bepaalde bouwkundige aspecten waaronder zaken die verplicht worden gesteld door de gemeente voor het verkrijgen van de bouwvergunning, kunnen niet zonder meer aangepast worden. Zaken die je door Bouwmij Janssen in ieder geval kunt laten uitvoeren, kan je terugvinden in de bouwopties (lijst met meer- & minderwerk) en zullen met je worden afgestemd door klantcoördinator.

Meerwerk meenemen in de financiering

Aan het meerwerk wat je nog laat uitvoeren zitten natuurlijk kosten verbonden. Het kan zijn dat bepaalde zaken die door Bouwmij Janssen worden uitgevoerd al zijn opgenomen in de aanneemovereenkomst. 

Voor het meerwerk dat niet is opgenomen in de aanneemovereenkomst (voornamelijk de zaken die je zelf nog wilt toevoegen), dien je zelf een goede begroting te maken. Deze begroting wordt ook wel een meerwerkbegroting of meerwerkspecificatie genoemd. Nagenoeg alle geldverstrekkers vragen om een dergelijk document en zullen de door jouw opgestelde begroting meenemen in de verstrekking van de hypotheek.

Wil jij graag een voorbeeld ontvangen van een meerwerkspecificatie of wil je sparren over de kosten van meerwerk in combinatie met je hypotheekaanvraag?

Dit plan is een project van:

Heldersveld Overloon B.V. 
een samenwerking tussen 
JAVO Vastgoed B.V. & Bouwmij Janssen B.V.

Project Heldersveld © 2023
Made with
by Web Wings
chevron-down