Inschrijfprocedure woningen fase 2 Heldersveld

Leuk dat je interesse toont in een woning in het Heldersveld-project in Overloon! Na een succesvolle eerste fase van het plan, gaat nu de volgende fase in verkoop.

Misschien ben je al aangemeld als geïnteresseerde via www.heldersveld.nl en heb je al informatie over dit nieuwbouwproject ontvangen via nieuwsbrief het 'Helder Verhaal', een informatieavond, of diverse mediakanalen.

Inschrijfprocedure

Dinsdag 18 juni begint de voorverkoop van fase 2 van dit project. Je kunt vanaf dat moment alle details en documenten op de projectwebsite www.heldersveld.nl bekijken en downloaden om een goed idee te krijgen van wat deze woningen te bieden hebben. Lukt het niet om de documenten te downloaden, neem dan contact op met één van de verkoopmakelaars.

1. Start inschrijving:

Als je geïnteresseerd bent in een woning, kun je je vanaf vrijdag 21 juni om 09.00 inschrijven tot en met zondag 30 juni om 23:59. Via het digitaal inschrijfformulier op www.heldersveld.nl kun je je 1e voorkeur voor een woning doorgeven. Indien gewenst kun je ook een 2e en 3e voorkeur invullen. Na je inschrijving ontvang je ter bevestiging het inschrijfbewijs in PDF per e-mail. Opgelet: Gebruik het e-mailadres waarop je ook de nieuwsbrief hebt ontvangen. Ben je nog niet geabonneerd op de nieuwsbrief, doe dat dan alsnog.

Als online inschrijven niet lukt of wanneer je vragen/onduidelijkheden hebt, kun je altijd contact opnemen met één van de verkopende makelaars. Zij helpen je graag verder. Onthoud dat je zonder inschrijving geen kans maakt om als eerste een woning te bemachtigen!

2. Haalbaarheidscertificaat:

Vergeet niet om vóór de sluitingsdatum het haalbaarheidscertificaat online in te Heb je een hypotheek of tijdelijk overbruggingskrediet nodig? Vul het certificaat dan in samen met je financieel adviseur. In de meeste gevallen kan dit vrijblijvend als onderdeel van de oriënterende berekeningen die hij/zij met je heeft gemaakt. Ben je nog op zoek naar een financieel adviseur die je hierbij helpt? Klik hier.

Het haalbaarheidscertificaat wordt uitsluitend gebruikt voor de toewijzing en wordt hierna vernietigd. Wil jij meer weten over het hoe en waarom van een haalbaarheidscertificaat? Klik dan hier.

3. Sluiting inschrijving

Je hebt tot en met zondag 30 juni om 23:59 de tijd om je volledig ingevulde inschrijfformulier en haalbaarheidscertificaat online in te dienen. Na deze datum is inschrijven niet meer mogelijk en begint de toewijzingsprocedure. Houd er rekening mee dat de inschrijving persoonsgebonden en niet overdraagbaar is en slechts één inschrijving per toekomstig huishouden wordt geaccepteerd.

Toewijzingsprocedure

Na de inschrijfperiode start de toewijzing. Hierbij wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met je voorkeuren. Zijn er meer kandidaten voor één en dezelfde woning? Dan hanteren we de volgende procedure:

1. Financiële haalbaarheid: Met behulp van het haalbaarheidscertificaat wordt beoordeeld of de financiering voor de woning waarop jij je hebt ingeschreven financieel haalbaar is. Bij deze beoordeling wordt niet alleen rekening gehouden met de V.O.N. prijs. Er wordt ook gekeken naar de betaalbaarheid van meerwerk.

2. Aanmelddatum nieuwsbrief:
 
Indien er meerdere kandidaten met gelijkwaardige financiële haalbaarheid zijn ingeschreven op één woning, wordt er toegewezen aan de kandidaat die zich als eerste heeft aangemeld voor nieuws over c.q. de nieuwsbrief van nieuwbouwproject Heldersveld.

We verstrekken geen informatie over het aantal inschrijvingen voor de woningen. Over toewijzing, beoordeling en resultaten wordt niet gecorrespondeerd.

Bekendmaking

Uiterlijk vrijdag 5 juli 2024 volgt de bekendmaking van de toewijzing. Als je een woning is toegewezen, word je uitgenodigd voor een verkoopadviesgesprek met de makelaars van Peelrand Nieuwbouw en/of VIND Makelaardij. Je ontvangt hiervoor een persoonlijke uitnodiging. In dit gesprek worden al je vragen beantwoord en wordt het verdere aankoopproces besproken.

Is er geen woning aan je toegewezen, ontvang je ook bericht. Je wordt dan op de wachtlijst geplaatst. Ziet de eerste koper van de optie af, wijzen we opnieuw toe aan de resterende kandidaten met een voorkeur voor de betreffende woning. Hierbij wordt wederom de eerder beschreven toewijzingsprocedure gevolgd. Als de woning aan je wordt toegewezen, nemen we zo snel mogelijk contact met je op om een afspraak voor een verkoopadviesgesprek in te plannen.

Aankoop

Na het verkoopadviesgesprek met de makelaar, krijg je een optie van één week. In deze periode kun je beslissen of je tot aankoop wilt overgaan.

Besluit je een woning te kopen, worden er twee overeenkomsten opgesteld:

  • Eén voor de grond bij de woning (koopovereenkomst) die je van de projectontwikkelaar koopt.
  • Eén voor de (bouw van de) woning zelf (aannemingsovereenkomst) die je van de aannemer Bouwmij Janssen koopt.

De makelaar zal deze overeenkomsten uitgebreid met je bespreken.

Vanaf de bekendmaking en gedurende de aankoopperiode kan je indien gewenst aan de slag gaan met je hypotheekaanvraag. Wacht hiermee niet tot het laatste moment.

Notaris

Nadat alle opschortende en ontbindende voorwaarden in de koopovereenkomst en aannemingsovereenkomst zijn vervallen, vindt de notariële overdracht van de grond plaats bij de projectnotaris De Laat & Gulikers in Horst, binnen 6 weken. Dit is het moment waarop je eigenaar wordt van de grond.

Voorwaarden voor het starten van de bouw

Voordat de bouw daadwerkelijk start, word je uitgenodigd voor een gesprek met de aannemer. Samen met de klantcoördinator van de aannemer kun je afspraken maken over de optielijst en eventuele extra wensen voor je nieuwe woning. De bouw van de woningen begint nadat het terrein gereed is gemaakt voor de bouw en alle benodigde voorzieningen zoals onder andere bouwwegen, elektriciteit en riolering zijn aangelegd. Op dit moment is de start van de bouw van fase 2 gepland voor het najaar/winter 2024.

We kijken uit naar je inschrijving. Heb je vragen? Neem dan contact op.

Dit plan is een project van:

Heldersveld Overloon B.V. 
een samenwerking tussen 
JAVO Vastgoed B.V. & Bouwmij Janssen B.V.

Project Heldersveld © 2024
Made with
by Web Wings
chevron-down