Zonnepanelen

Een deel van je eigen elektriciteitsverbruik opwekken, of zelfs energieneutraal worden, is mogelijk met zonnepanelen. De capaciteit van zonnepanelen is tegenwoordig groot genoeg zodat enkele panelen al een aanzienlijk verschil kunnen maken.

Gasloos

De woningen in Heldersveld worden zonder gasaansluiting gerealiseerd. Hierdoor is er geen cv ketel meer aanwezig in de woningen en stoten de woning geen CO2 uit. De gasrekening is verleden tijd en de woning verbruikt slechts elektriciteit.

Klimaat- en hittebestendig ontwerp

Wenselijke weersomstandigheden binnenlaten en onwenselijke weersomstandigheden weren.

Met oog op de toekomst

Duurzaam gebouwd

Een nieuwbouwwoning is op het gebied van energie een zeer duurzame investering. Zonder gasaansluiting en met een hoge isolatiewaarde, heeft een woning in Heldersveld in basis een voorlopig A+++ energielabel. Dit geeft in basis een goede indicatie dat er energiezuinige en duurzame woningen zullen worden gebouwd. Ondanks dat het definitief energielabel pas bij oplevering bepaald kan worden (en dus nog kan afwijken) geeft het voorlopig energielabel wel een mooi vooruitzicht voor een lagere energierekening en een comfortabel binnenklimaat in de woningen voor nu én in de toekomst.

Inrichten op duurzaamheid

Bij de uitwerking van jouw woning in het plan Heldersveld kunnen een scala aan duurzaamheidsmaatregelen gekozen worden om de woning geheel in te richten naar jouw wens. Dit doen we samen zodat we kunnen afstemmen wat enerzijds de wensen en anderzijds de mogelijkheden zijn voor deze extra duurzaamheidsmaatregelen. Mochten de maatregelen op dat moment niet interessant blijken, dan kan bij de inrichting van de woning hier wél op worden voorgesorteerd zodat deze maatregelen in de toekomst alsnog uitgevoerd kunnen worden.

Klimaatbestendig ontwerp

Zowel de woningen als het openbaar gebied worden ontworpen en gerealiseerd met de gedachte dat we in samenhang met het klimaat gaan wonen. Dus we houden rekening met een kwalitatieve groene structuur om de biodiversiteit te stimuleren en hitte in de wijk te voorkomen, een voldoende ruime waterberging om piekbuien op te vangen en tevens opties aan de woningen om de zon en warmte in de zomer buiten te kunnen houden. Door middel van moderne installaties blijven de woningen aangenaam en comfortabel gedurende alle seizoenen en met slimme ontwerpkeuzes kunnen we aanvullend de wenselijke weersomstandigheden omarmen in de woning en onwenselijke weersomstandigheden weren uit de woning. Hiermee wordt het plan in harmonie met het klimaat ontworpen.

Dit plan is een project van:

Heldersveld Overloon B.V. 
een samenwerking tussen 
JAVO Vastgoed B.V. & Bouwmij Janssen B.V.

Project Heldersveld © 2024
Made with
by Web Wings
chevron-down