Hypotheek Heldersveld

Heb jij interesse in een woning in de nieuwe Overloonse woonwijk Heldersveld? Om je kansen op een geslaagde aankoop te vergroten, is een tijdige en goede voorbereiding belangrijk. Op deze pagina lees je relevante informatie met betrekking tot een hypotheek voor een nieuwbouwwoning op Heldersveld.

Je financiële mogelijkheden

Oriënterend hypotheekgesprek

Om te weten of de woning van jouw voorkeur binnen handbereik ligt, wil je graag weten wat je financiële mogelijkheden zijn. Wat kan je aan hypotheek krijgen? Welk deel van je spaargeld kan of moet je inzetten? Hoe zit het met de overwaarde in je huidige woning en een eventuele overbrugging, kan je nog rekenen op een schenking en wat zijn de regels hieromtrent?

Wil jij in contact komen met een financieel adviseur voor een vrijblijvend gesprek hierover? Laat dan je gegevens achter. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

Overwaarde bepalen

Waardebepaling van je huidige woning

Om je financiële mogelijkheden goed te bepalen, heb je wellicht ook behoefte aan een waardebepaling van je huidige woning. Wil jij je huidige woning pas verkopen nadat de nieuwbouwwoning is opgeleverd, maar heb je wel de overwaarde nodig om een nieuwbouwwoning op Heldersveld te bekostigen? Dan heb je wellicht behoefte aan een overbruggingshypotheek. De meeste geldverstrekkers hanteren hiervoor strenge criteria. Meer hierover lees je op deze pagina.
 
Heb jij behoefte aan een waardebepaling van je huidige woning, laat dan je gegevens achter. Wij nemen dan zo spoedig mogelijk contact met je op.

Het financieringsvoorbehoud

Bij het ondertekenen van een koopovereenkomst en de aannemingsovereenkomst ga je akkoord met de aankoop van een nieuwbouwwoning op Heldersveld. Vanaf de datum van ondertekening, heb je twee maanden de tijd om je hypotheek rond te krijgen. Na twee maanden verloopt deze ontbindende voorwaarde.

Het niet rond krijgen van de benodigde hypotheek en vervolgens het moeten ontbinden van de overeenkomsten, is natuurlijk een teleurstelling voor jou en/of je partner. De woning wordt in dat geval aan een andere geïnteresseerde gegund. 

Om teleurstelling te voorkomen is een goede en tijdige voorbereiding met je financieel adviseur belangrijk. Ook vragen we om een haalbaarheidscertificaat van je hypotheek.

Je financiële reikwijdte aantonen

Haalbaarheidscertificaat hypotheek

Het haalbaarheidscertificaat geeft een indicatie van je financiële reikwijdte. Dit is de optelsom van:
  • het hypotheekbedrag wat je maximaal kunt/wilt lenen;
  • je eigen middelen zoals spaargeld of een schenking;
  • een eventuele overwaarde of overbrugging, op basis van de verwachte verkoopwaarde van je huidige woning.

Belangrijk bij het bepalen van je totaalbudget is om rekening te houden met eventueel meerwerk

Het doel van het certificaat is tweeledig:
  1. Teleurstelling achteraf zoveel mogelijk voorkomen. Denk hierbij aan het niet rond krijgen van een financiering waardoor de koopovereenkomst uiteindelijk ontbonden moet worden.
  2. Door het risico op ontbinding van koopovereenkomsten te beperken, zorgen we ervoor dat de verkoop van woningen op Heldersveld vlot verloopt. Zo loopt de start van de bouw geen vertraging op.

Heb jij geen hypotheek(adviseur) nodig? Dan vul je het certificaat zelf in. Wil jij samen met een financieel adviseur het haalbaarheidscertificaat invullen en ontvangen?

Hypotheekaanvraag

Voordelen nieuwbouwhypotheek

Veel geldverstrekkers bieden een voordeel op de hypotheekrente voor een nieuwbouwwoning. De zogeheten duurzaamheidskorting. Ook voor banken wordt het namelijk steeds belangrijker dat de woningen waarop ze een hypotheek verstrekken een duurzaam karakter hebben. Het energielabel speelt hierbij een belangrijke rol.

Omdat een nieuwbouwwoning op Heldersveld voldoet aan de actuele duurzaamheidsnormen, is er sprake van een (voorlopig) energielabel van A+++. Zo bespaar je niet alleen op energie en hypotheeklasten, maar kom je ook nog eens in aanmerking voor een hogere hypotheek. 

Omdat je een lagere energierekening hebt, is er financiële ruimte om extra te lenen. Standaard gaat dit om € 30.000,-. Tevens is er nog een extra leenruimte voor het treffen van aanvullende energiebesparende maatregelen van € 10.000,-. Meer weten over het energiebesparende karakter van een nieuwbouwwoning Heldersveld? Lees meer op de duurzaamheidspagina.

Bescherming voor kopers

Nieuwbouwgarantie via woningborg

Voor het project Heldersveld is er sprake van nieuwbouwgarantie via Woningborg. Woningborg is een organisatie die zich voor de bouwsector bezig houdt met het waarborgen van woninggaranties, certificering, advisering en toetsing & toezicht. Nagenoeg alle geldverstrekkers vragen om een dergelijke garantie.
 
Woningborg beschermt de kopers van een nieuwbouwwoning tegen een faillissement van een bouwonderneming. Ook het herstelrisico bij bouwkundige gebreken na oplevering is gedekt.
 
Deze bouwondernemingen die aangesloten zitten bij woningborg, worden o.a. financieel en technisch gescreend voordat zij zich bij Woningborg kunnen aansluiten. Daarnaast toetst Woningborg de bouwprojecten technisch, financieel en juridisch voordat zij certificaten afgeeft. Hierdoor worden zoveel mogelijk risico's voorkomen voor kopers van een nieuwbouwwoning.
 
Wil je meer weten over Woningborg? Kijk verder via deze link.
Dit plan is een project van:

Heldersveld Overloon B.V. 
een samenwerking tussen 
JAVO Vastgoed B.V. & Bouwmij Janssen B.V.

Project Heldersveld © 2024
Made with
by Web Wings
chevron-down